Om kakor (cookies)

Guiden använder kakor (cookies). Vi sparar bara kakor som är viktiga för att webbplatsen ska fungera bra för dig som användare.

Kakor är små textfiler som webbplatsen begär att få spara på din dator. Kakan ger dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Om du inte vill att kakor sparas på din dator kan stänga av dem i din webbläsare.

OBS! Kakorna sparar ingen personlig information om dig som besökare, exempelvis namn, e-post eller din dators IP-adress.

Nödvändiga kakor

Funktionen acceptera kakor

Det sparas en kaka för att hålla reda på om du har godkänt att kakor vid ditt besök. Ingen personlig information sparas och kakan försvinner efter ett år.

Funktionella kakor

ReadSpeaker webReader

Uppläsningsverktyget ReadSpeaker webReader använder sig av en kaka som tillåter dina personliga inställningar att sparas mellan dina besök på guiden. Ingen personlig information sparas och kakan försvinner efter ett år.

Statistikkakor

Matomo Analytics

Dessa kakor ger oss bland annat information om antal besökare, vilka sidor som besökts och från vilka källor som användarna kom in till webbplatsen. Informationen används för att kunna optimera webbplatsen och förbättra din upplevelse. Den tekniska miljön för Matomo finns i Sverige och den data som samlas in är anonymiserad. Ingen personlig information sparas och kakorna försvinner efter mellan 30 minuter till två år.

Ändra dina inställningar för kakor

Du kan förändra de val av kakor du tidigare gjort för Guiden.

Lagen om elektronisk information

Allmän information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsend webbplats Länk till annan webbplats.